Dagelijks bestuur

Het bestuur van de LVVGNKD bestaat uit een Dagelijks Bestuur bestaande uit een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester en drie leden. De leden zijn afkomstig uit de regio’s, per regio één lid. Het bestuur wordt gevormd door:

LKOL (bd) Bart van Lierop

Voorzitter

Mijn naam is Bart van Lierop. En sinds schrikkeldag 2020 ben ik ‘LKOL bd’.

Ik ben getrouwd met Marion en heb 2 zoons (Marc en Jos). Wij wonen gezamenlijk in Gerwen. Een klein dorp tussen Eindhoven en Helmond.

Sinds 1979 ben ik werkzaam bij Defensie waarbij ik met name in operatiën en opleidingen actief was. Daaronder 2x de functie van C-13 Gnkcie en ruim 6 jaar was ik Senior Medplanner binnen de JMED van DOPS.

Ik ben in mijn diensttijd 2x uitgezonden: Naar Bosnië, als C-Gnkdet van SFOR 3 (11 Tkbat RHvS, in 1997-1998) en naar Afghanistan als Planningsofficier binnen CJMED van Staf Regional Command South (in 2010).

Als Regimentscommandant was ik betrokken bij de creatie van de vereniging, die uiteindelijk in de zomer van 2010 is opgericht door het eerste bestuur. Vanaf de oprichting heb ik deel uitgemaakt van het bestuur van Regio Zuid van onze vereniging, waar ik mij zeer op mijn gemak voelde. Op verzoek van de Regimentscommandant heb ik me kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter van het Algemeen Bestuur LVVGNKD.

Op 7 maart heb ik tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van onze vereniging het voorzitterschap overgenomen


Maj R. (Robert) Schulting

Secretaris

Mijn naam is Robert Schulting en woon samen met mijn vrouw en twee zoons in Zeewolde. Na mijn dienstplicht ben ik in 1994 naar de KMS gegaan en in 2006 de KMA. Sinds die tijd heb ik diverse functies  binnen de geneeskundige dienst doorlopen en ben in 1998 naar Bosnië en in 2016 in Mali actief geweest. Op dit moment ben ik werkzaam op het DGOTC in Hilversum.

Ik ben secretaris van de LVVGNKD sinds 2014.

Naast mijn werk vind ik het leuk om te fotograferen en fiets graag op mijn racefiets.


Kol (bd) J. (Jaap) Zijp

Penningmeester

De informatie over Jaap Zijp volgt binnenkort.


T. (Theo) van der Zanden

Lid regio Noord

Theo is geboren op 26 februari 1963 in Brabant, maar woont al sinds 1998 in Joure, Friesland. Hij is veteraan én nog steeds actief als militair. Begonnen als dienstplichtig sergeant (lichting 82-4) bij het 44e Painfbat op een YP-408 gepantserd wielvoertuig. Na zijn tijd op de Koninklijke Militaire Academie heeft hij allerlei parate functies vervuld bij de Geneeskundige Troepen. En daarna heeft hij gewerkt op allerlei staffuncties, waaronder ook een tijd als hoofd operationele gezondheidszorg bij de Koninklijke Marine.

Theo is getrouwd met Sandra en samen hebben ze drie kinderen. Zijn hobby’s zijn voetballen, zeilen, tuinieren en veel lezen, vooral over de 2e wereldoorlog.


L. (Leontien) van den Berg

Lid regio Midden

Ik ben Leontien van den Berg, sinds 1996 werkzaam bij Defensie. Ik heb diverse staf- en commandantenfuncties vervuld binnen de geneeskundige dienst en werk de laatste jaren meer op algemene functies. Ik ben twee keer uitgezonden naar Afghanistan, met de DTF in 2006 als stafofficier GNK en in 2007 als medical planner met TFU-3. In 2010 heb ik als secretaris meegewerkt aan het oprichten van de LVVGNKD. In 2014 heb ik het stokje overgedragen en sinds april 2017 ben ik actief binnen het bestuur van de Regio Midden, eerst als algemeen lid en inmiddels als voorzitter.

Ik heb een geregistreerd partnerschap met Ralf en woon met hem en zijn zoon en dochter samen in Ede.


H. (Hans) Bakker

Lid regio Zuid

Ik ben Hans Bakker geboren te Breda in 1957, getrouwd en twee kinderen. In 1976 ben ik naar de KMS gegaan en sinds jan 2014 met FLO (kapitein b.d.). In januari ben ik voorzitter geworden van de LVVGNKD regio Zuid. Ik ben uitgezonden met Unifil, IFOR 1 en SFOR 3.

Contact

Regiment Geneeskundige Troepen
t.a.v. de Regimentsadjudant

Postbus 650
3850 AR Ermelo

+31 (0)6 221 161 07

Historische verzameling Militair Geneeskundige Dienst KL

Korporaal van Oudheusdenkazerne
Noodweg 37
1213 PW Hilversum

+31 (0)35-5774201

Klik op de banner voor vacatures binnen het interessegebied 'verzorging, gezondheid en geneeskunde'

Werken bij Defensie

Alle rechten voorbehouden | Copyright © Regiment Geneeskundige Troepen

website gerealiseerd door:

Woosh Webdesign