Skip to main content

Dagelijks bestuur

Het bestuur van de LVVGNKD bestaat uit een Dagelijks Bestuur bestaande uit een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester en drie leden. De leden zijn afkomstig uit de regio’s, per regio één lid. Het bestuur wordt gevormd door:

LKOL (bd) Bart van Lierop

Voorzitter

Mijn naam is Bart van Lierop. En sinds schrikkeldag 2020 ben ik ‘LKOL bd’.

Ik ben getrouwd met Marion en heb 2 zoons (Marc en Jos). Wij wonen gezamenlijk in Gerwen. Een klein dorp tussen Eindhoven en Helmond.

Sinds 1979 ben ik werkzaam bij Defensie waarbij ik met name in operatiën en opleidingen actief was. Daaronder 2x de functie van C-13 Gnkcie en ruim 6 jaar was ik Senior Medplanner binnen de JMED van DOPS.

Ik ben in mijn diensttijd 2x uitgezonden: Naar Bosnië, als C-Gnkdet van SFOR 3 (11 Tkbat RHvS, in 1997-1998) en naar Afghanistan als Planningsofficier binnen CJMED van Staf Regional Command South (in 2010).

Als Regimentscommandant was ik betrokken bij de creatie van de vereniging, die uiteindelijk in de zomer van 2010 is opgericht door het eerste bestuur. Vanaf de oprichting heb ik deel uitgemaakt van het bestuur van Regio Zuid van onze vereniging, waar ik mij zeer op mijn gemak voelde. Op verzoek van de Regimentscommandant heb ik me kandidaat gesteld voor de functie van voorzitter van het Algemeen Bestuur LVVGNKD.

Op 7 maart heb ik tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) van onze vereniging het voorzitterschap overgenomen


Roy Schuurmans

Secretaris

Mijn naam is Roy Schuurmans, bouwjaar 1973.
Getrouwd met Esther en we hebben een dochter Benthe.
Samen met mijn vrouw heb ik de stichting Veteraan en Thuisfront voor veteranen en thuisfront in nood (Veteraan en Thuisfront (vtrn.nl)). Wij hebben ook het nieuwe veteranentenue bedacht.

Ik ben in 1993 opkomen in Hilversum en via achtereenvolgens 43 GNKCIE, UNPROFOR, RGD OOST, 17 PAINFBAT GFPI, 102 EOVCIE, 11GNKCIE/gezondheidscentra Vlieland en Harskamp en wat civiele banen (waaronder coördinator veteranenzaken bij ECHOS) nu werkzaam als burger bij 43 GNKCIE.
Er staan drie missies op mijn lijstje 2 x voormalig Joegoslavië met UNPROFOR  en SFOR en ik heb de missie Provide Care in Rwanda mogen doen.
Uiteindelijk heb ik als Sgt1-IOT de dienst verlaten in 2005.
Als oud IOT-er kan ik rustig zeggen dat de GNK nog steeds mijn passie is.
en hoop mijn ervaring in het veteranenlandschap dan ook in zetten als secretaris van de LVVGNKD

Vliegvissen in de Eifel is mijn favoriete tijdverdrijf evenals het spelen van Fallout 4.
Daarnaast ben ik bezeten van combat medicine en zorg onder bijzondere omstandigheden.


Geert Warrink

Penningmeester

Ik ben Geert Warrink, geboren op 23 november 1960.
Inmiddels bijna 32 jaar getrouwd, 2 kinderen waarvan één het huis reeds heeft verlaten.
In 1979 begonnen bij Defensie en na ruim 38 jaar ben ik nu aan het genieten van mijn FLO.
In mijn actieve diensttijd 2 uitzendingen meegemaakt met 13 Gnkcie te Oirschot: IFOR 1 en SFOR 3.
Ik was betrokken bij de oprichting van de LVVGNKD in het zuiden en sinds de oprichting een van de bestuursleden van de afdeling Zuid.

Sinds ongeveer 1,5 jaar ben ik werkzaam voor de vakbond (AFMP) als ledenwerver en voorlichter van de rekruten. Daarnaast ben ik al ruim 14 jaar betrokken bij Basketbal Vereniging Almonte in Eindhoven. Daar begonnen als wedstrijdsecretaris en sinds juni vorig jaar ook penningmeester. In die 14 jaar vooral ook geholpen om de structuur binnen de vereniging te behouden en te verbeteren.
In de periode 2014 t/m 2021 de kantine voor de club in beheer gehad en gerund met een aantal vrijwilligers. 

Omdat ik vanaf einde seizoen 2021 – 2022 mijn werkzaamheden bij Almonte ga beëindigen besloot ik om me te melden voor de vacature van Penningmeester bij de LVVGNK


T. (Theo) van der Zanden

Lid regio Noord

Theo is geboren op 26 februari 1963 in Brabant, maar woont al sinds 1998 in Joure, Friesland. Hij is veteraan én nog steeds actief als militair. Begonnen als dienstplichtig sergeant (lichting 82-4) bij het 44e Painfbat op een YP-408 gepantserd wielvoertuig. Na zijn tijd op de Koninklijke Militaire Academie heeft hij allerlei parate functies vervuld bij de Geneeskundige Troepen. En daarna heeft hij gewerkt op allerlei staffuncties, waaronder ook een tijd als hoofd operationele gezondheidszorg bij de Koninklijke Marine.

Theo is getrouwd met Sandra en samen hebben ze drie kinderen. Zijn hobby’s zijn voetballen, zeilen, tuinieren en veel lezen, vooral over de 2e wereldoorlog.


L. (Leontien) van den Berg

Lid regio Midden

Ik ben Leontien van den Berg, sinds 1996 werkzaam bij Defensie. Ik heb diverse staf- en commandantenfuncties vervuld binnen de geneeskundige dienst en werk de laatste jaren meer op algemene functies. Ik ben twee keer uitgezonden naar Afghanistan, met de DTF in 2006 als stafofficier GNK en in 2007 als medical planner met TFU-3. In 2010 heb ik als secretaris meegewerkt aan het oprichten van de LVVGNKD. In 2014 heb ik het stokje overgedragen en sinds april 2017 ben ik actief binnen het bestuur van de Regio Midden, eerst als algemeen lid en inmiddels als voorzitter.

Ik heb een geregistreerd partnerschap met Ralf en woon met hem en zijn zoon en dochter samen in Ede.


H. (Hans) Bakker

Lid regio Zuid

Ik ben Hans Bakker geboren te Breda in 1957, getrouwd en twee kinderen. In 1976 ben ik naar de KMS gegaan en sinds jan 2014 met FLO (kapitein b.d.). In januari ben ik voorzitter geworden van de LVVGNKD regio Zuid. Ik ben uitgezonden met Unifil, IFOR 1 en SFOR 3.