Het verhaal van... Nico

Het verhaal van... Nico

Buddy’s van Theo, Unifil veteraan uit het YP peloton, willen één van zijn laatste wensen vervullen. Via het veteranennetwerk en de Unifil vereniging kwamen ze bij mij, Nico terecht. Maart 2018 was het zo ver in Ede.

Ik ben nuldelijns ondersteuner en ook lid van de Historische Verzameling Militair Geneeskundige Dienst KL (HVMGDKL) waar ik me met het voertuigbeheer bezighoud.  De voertuigen zijn officieel onderdeel van de Rekwisieten Commissie van de KL (RCKL).
 Als lid van deze groep vrijwilligers mag ik af en toe samen met mijn zoon de YP 408 Gwt in de UNIFIL-uitvoering besturen, en ben redelijk vaak bij evenementen aanwezig.

Toen ik werd gevraagd door een goede collega van een bevriend Regiment en de Unifil vereniging of ik wat kon betekenen om de wens van Theo uit te laten komen, hoefde ik niet lang na te denken. 
De RCKL heeft toestemming gegeven aan dit speciale verzoek en op zaterdag 10 maart 2018 is de wens van Theo waargemaakt. In alle stilte hebben de voorbereidingen plaatsgevonden voor een reünie van zijn peloton in Ede, met inbegrip van een mooie rondrit over een deel van de Veluwe, vergezeld van een paar familieleden en collega’s. De weergoden waren die dag in een uitermate goed humeur, zodat Theo volop kon genieten van deze verrassing.

Een collega die het moeilijk heeft

Het bovenstaand verhaal is uniek voor Theo, maar er zijn onder de veteranen ongetwijfeld meer collega’s die in een vergelijkbare situatie verkeren. Of mensen die het geestelijk zwaar hebben als gevolg van hun ervaringen tijdens een missie. Vaak zien deze mensen zelf geen manier om iets te doen aan hun persoonlijke situatie en daar is dan een rol weggelegd voor vrienden en collega’s. Je hoeft niet per sé nuldelijns ondersteuner te zijn om de helpende hand te bieden. Gewoon vriend of collega kan ook voldoende zijn om binnen “het netwerk” dingen in beweging te zetten waar een collega die het moeilijk heeft baat bij kan hebben. Het zal niet voor iedereen mogelijk zijn om de YP van stal te halen, maar met wat gezamenlijke inspanning zijn er hele mooie dingen mogelijk te maken. Of gewoon een mooie dag. Getuige het verhaal van Theo.

Hé Geneeskundige Troeper, delen is tof!

Contact

Regiment Geneeskundige Troepen
t.a.v. de Regimentsadjudant

Postbus 650
3850 AR Ermelo

+31 (0)6 221 161 07

Historische verzameling Militair Geneeskundige Dienst KL

Korporaal van Oudheusdenkazerne
Noodweg 37
1213 PW Hilversum

+31 (0)35-5774201

Klik op de banner voor vacatures binnen het interessegebied 'verzorging, gezondheid en geneeskunde'

Werken bij Defensie

Alle rechten voorbehouden | Copyright © Regiment Geneeskundige Troepen

website gerealiseerd door:

Woosh Webdesign